Lonque | Hero of Humanity
76
single,single-post,postid-76,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 
Hero of Humanity

02 Jun Hero of Humanity

Foto: Eva Schweizer

To help or not
Op 5 mei 2015 vroegen dertig jonge Rode Kruisers op  dertien bevrijdingsfestivals aan jongeren of ze een spelletje wilden spelen. De spelers speelden het spel Hero of Humanity op een tablet. In het spel werd hun hulpbereidheid op de proef gesteld.

Communicatie
Ik mocht alle communicatie rondom deze activiteit uitvoeren en zorgen dat het Rode Kruis goed gebrand was.

Gedaan
Ik heb het verhaal in het spel getoetst op logica en aansluiting met het verhaal dat het Rode Kruis wil vertellen. Ik heb gekeken naar de grafische vormgeving van het spel. Ik heb gezorgd dat alle vrijwilligers voorzien waren van een Hero of Humanity shirt en tas en ze voldoende leporello’s hadden om uit te delen. Ik heb een jonge Syrische Halve Maan vrijwilligster die haar verhaal deed op het hoofdpodium in Zwolle en haar interviewer gebrieft.

Resultaat
Ondanks de regen wisten Rode Kruisers in een paar uur tijd 534 jongeren te bereiken. De spelbegeleiders waren duidelijk herkenbaar als Rode Kruisers en in het spel kwam de vereniging duidelijk als afzender naar voren.

Link
Hero of Humanity